basisschool

Afscheid nemen van de basisschool… einde van een tijdperk

Ik zit een beetje in een nostalgische fase. Dat zit zo. Nog even en het basisschooltijdperk is voor ons gezin voorbij. Onze jongste zit namelijk in groep 8 en gaat na de zomervakantie zijn grote zus achterna op het voortgezet onderwijs. 

Het dorpsschooltje dat zo vertrouwd is geworden, is voor ons binnenkort verleden tijd. Geen gesprekjes meer met juffen of meesters over het rapport, geen sportdagen om bij te assisteren, geen kerstdiners, of schoolfeesten meer… Ik heb bij mijn oudste al gemerkt hoeveel afstand er komt als ze eenmaal naar die andere, grote middelbare school gaan.

Zelfstandigheid is een groot goed

In die andere wereld maken je kinderen nieuwe vrienden en vriendinnen van wie je de ouders niet kent. Hun leven voltrekt zich plotseling veel meer buiten je gezichtsveld. Logisch ook, en ergens goed. Ik weet het. Je wilt geen papkindjes creëren. Zelfstandigheid is een groot goed. Echt. Maar toch…

Wat was die basisschooltijd eigenlijk een leuke periode. En wat heeft het me geholpen om te aarden in dit dorp waarin we als nieuwkomers binnenkwamen. Wat heeft het me een leuke contacten opgeleverd. En nu die nieuwe fase… Ik moet nog aan het idee wennen.

Ik geniet er nog even extra van

Gelukkig is er in groep 8 nog genoeg te doen voor ouders, dus zal ik de komende weken nog regelmatig over de drempel stappen van dat knusse, lawaaiige schooltje. Ik geniet er nog maar even extra van: van die gastles die ik mag geven, of de musical waarbij ik mag helpen.

Ik moet eraan geloven. De middelbare schooltijd komt er aan. Mijn zoon is er klaar voor. Nu ik nog.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.