PK Bollywood

Kijk eens wat anders: een Bollywoodfilm bijvoorbeeld!

Nee, dit is geen guilty pleasure van me. Ik kom er open en eerlijk voor uit. Ik hou van (sommige) films uit Bollywood! Om te bewijzen dat het geen heel exotische hobby van mij is, ga ik een poging doen een lans te breken voor een paar geweldige films uit Bollywood.

PK

Ik begin met mijn favoriet: PK. De film vertelt het verhaal van een buitenaards wezen: PK, die op de aarde komt om de mensheid te bestuderen. Al snel na zijn komst op aarde verliest hij zijn meest waardevolle bezit. Een gadget waarmee hij zijn ruimteschip kan oproepen om weer terug te keren naar zijn eigen planeet.

PK, Bollywood, lach om jezelf, leven met een knipoog

Hij gaat als een bezetene op zoek naar zijn gadget. Hij krijgt van iedereen te horen dat God de enige is die hem kan helpen het gadget terug te vinden. Wat daarna volgt is een doldwaze zoektocht naar God, waarbij PK kennismaakt met allerlei religies en goeroes.

Onschuldig

Op innemende wijze en zonder een spoortje cynisme, toont PK de zwakte en misleidingen van deze religies. Zo laat PK met zijn unieke en onschuldige blik de keerzijde zien van religie, maar toont hij ook aan waar het wel om gaat in het leven.

Kortom, PK is een heerlijke Indiase comedy met een diepere boodschap waar je nog lang over na blijft denken!

Kromme tenen

Oké, er zitten ook een paar mierzoete ballads in. Daar kun je kromme tenen van krijgen. Maar je kunt ook genieten van de enorme levenslust die er van af spat. En wat ik zo bijzonder vind aan Bollywoodfilms, is dat er onder alle uitbundigheid ook altijd een diepere laag zit. Grote maatschappelijke problemen gaan prima samen met de voor Bollywood zo kenmerkende expressieve zang-en danspartijen.

Waar te vinden?

Bollywood films zijn niet altijd even makkelijk te verkrijgen via de gangbare Nederlandse kanalen. En dat is echt reuze jammer. Gelukkig kun je er via bijvoorbeeld Amazon wel aan komen. Let dan wel op dat er Engelse ondertiteling beschikbaar is (tenzij je vloeiend Hindi spreekt natuurlijk;)

Binnenkort een bespreking van nog een geweldige Bollywood film: Three Idiots, die het schoolsysteem van India op de hak neemt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.