herinneringen

Door herinneringen te koesteren, kom ik deze tweede golf wel door…

Weet je wat ik het meeste mis in deze tweede coronagolf? Reizen! Gelukkig zijn er foto’s… die herinneringen koester ik nu extra!

En we zitten er weer middenin: de tweede coronagolf. Hoe gaat het met jou? Hou je het een beetje vol? Best bizar toch, hoe een samenleving in relatief korte tijd zo verandert… Hoewel ik ook de zegeningen tel van een gedwongen rustiger bestaan, merk ik dat de corona realiteit mij toch wat zwaarder valt de laatste tijd.

Langdurig vasten

Ik verzet me niet tegen de regels, en meng me ook niet in oeverloze discussies over wat nu wel of niet helpt om dat verrekte virus onder controle te krijgen. Persoonlijk vind ik dat zonde van mijn energie, en blijf me dus maar stug aan de voorschriften houden en pas me zo goed en kwaad als het gaat aan. Maar… het voelt steeds meer als een langdurig ‘vasten’.

Nu is met vasten op z’n tijd helemaal niks mis. Als je even afziet van de franje en overvloed, waardeer je het daarna weer des te meer. Wel zo gezond voor een verwend volkje als wij Nederlanders zijn… Maar ja, langdurig vasten – oef, dat is andere koek. Nu het eind van de tunnel maar niet in zicht komt, wordt het steeds lastiger om de moed er in te houden. Wat dat betreft maak ik alvast een diepe buiging voor de heren Rutte en De Jonge. Het zou je werk maar zijn…

Reizen

Weet je wat ik – naast die knuffel aan mijn ouders en vrienden – het meeste mis? Op reis gaan. Je onderdompelen in een andere wereld qua licht, geuren, geluiden… Dat hoeft heus geen exotische bestemming te zijn. Mijn hart gaat al sneller kloppen als ik de landsgrens overga. Reizen is voor mij een manier om mezelf opnieuw uit te vinden – als ik in een andere dan m’n vertrouwde omgeving ben, gaat het altijd weer borrelen, krijg ik nieuwe ideeën en kom ik helemaal tot leven.

Herinneringen

Daarom ben ik ook zo blij dat er foto’s zijn! Ik ben iemand die van elke vakantie wel een album maakt. De ene keer kant-en-klaar, de andere keer laat ik foto’s afdrukken . Juist nu kruip ik regelmatig met een kop dampende thee op de bank om eerdere reizen te herbeleven, al bladerend door oude albums. Nu het (voorlopig) niet mogelijk is om nieuwe herinneringen te maken, koester ik de oude herinneringen des te meer.

fotoalbumsIn onze woonkamer staat dit gele kastje dat uitpuilt van de fotoboeken… Zo heb ik ze altijd bij de hand, als ik weer eens hunker naar een portie goeie reisherinneringen.

Luxe-probleem

Natuurlijk besef ik – mijn geweten spreekt me al streng toe – dat dit luxe-problemen zijn. Maar laat ik me niet stoerder voor doen dan ik ben. Want alleen als je stilstaat bij hoe jij je voelt, kun je onderzoeken wat jou helpt om deze periode zo goed mogelijk door te komen.

Mij helpt het dus om mooie herinneringen te koesteren (en stiekem ook nieuwe reisplannen te maken – ik kan niet wachten tot het zover is!)

Wat helpt jou om deze tijd goed door te komen?

 

PS: Is het mondkapje al onderdeel geworden van je standaard uitrusting? Je kunt ook je eigen mondkapje bedrukken. Zoek een vrolijk printje of hilarische foto uit, dat maakt het corona leed net weer een beetje minder erg… 😉


Dit blog is geschreven in samenwerking met Fotofabriek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.