wandelen lachomjezelf

Als je wandelt, zie je meer

Toen ik een poos terug met een dreigende burn-out thuis kwam te zitten, ben ik op doktersadvies veel gaan wandelen. Nu ben ik gek op ‘buiten-zijn’, dus dat was geen straf. Bovendien heb ik ook het geluk in een mooi stukje Nederland te wonen, dus genoeg wandelmogelijkheden.

Al snel ontstond er gelijktijdig aan het wandelen een nieuwe hobby: snapshots maken. Snelle foto’s, gewoon met mijn telefoon, van dingen die ik onderweg tegenkwam. Dat fotograferen werd bijna net zo belangrijk en heilzaam als het wandelen zelf.

Door de knieën

Want ik ging al snel beter om me heen kijken. Ik ontdekte dat de leukste foto’s ontstonden als ik letterlijk door de knieën ging. Of omhoog of juist omlaag keek. Of als ik de foto van heel dichtbij nam. Ik werd er heel rustig en opmerkzaam van. Je zou het ook wel mindful fotograferen kunnen noemen 🙂

Door het andere kijken, ontdekte ik hoe mooi boomschors is. Maar ook redde ik een baby-kikker (ik stond er bijna op). Zag ik een mooie veer. Viel mijn oog op een ansichtkaart die in een regenplas was beland. En zag ik nog veel meer.

wandelen, lach om jezelf, leven met een knipoog

Dus mijn tip: Er is heel veel moois te ontdekken, als je anders gaat kijken. Ja, ook als je in de stad woont. Trek die wandelschoenen aan en ‘sta er eens met je neus bovenop’ en verbaas je!

Wijze mannen

Dat wandelen zo goed voor je is, is natuurlijk geen ontdekking van mij (of van mijn arts). Wijze mannen als Nietsche of de dichter Ralph Waldo Emerson wisten dat allang. Ze hebben een paar mooie dingen over wandelen gezegd die ik je niet wil onthouden:

“Alleen gedachten die ons tijdens het wandelen invallen zijn waardevol.”
Nietzsche

Of deze van Ralph Waldo Emerson:

“Als je schoenen afgedragen zijn,
is de kracht van het leer
in je lichaamsvezels overgegaan.

Ik meet gezondheid af
aan het aantal schoenen
dat iemand versleten heeft.”

Ik ben van plan nog heel wat schoenen te verslijten!!!

1 reactie

  1. […] die me een beetje kennen, weten al dat ik een soort ‘wandel-evangelist‘ ben ;). Cameron nodigt je uit om wekelijks een wandeling te maken, van een á twee uur (ik […]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.