basisschool

Afscheid nemen van de basisschool… einde van een tijdperk

Door lachomjezelf | mei 16, 2019

Ik zit een beetje in een nostalgische fase. Dat zit zo. Nog even en het basisschooltijdperk is voor ons gezin voorbij. Onze jongste zit namelijk in groep 8 en gaat na de zomervakantie zijn grote zus achterna op het voortgezet onderwijs.  Het dorpsschooltje dat zo vertrouwd is geworden, is voor ons binnenkort verleden tijd. Geen…

Lees verder
genoeg

‘Genoeg’. Een woord waar je niet genoeg over na kunt denken 😉

Door lachomjezelf | mrt 7, 2019

Soms heb je dat met een woord. Dan triggert het je, zonder dat je precies weet waarom. Dat heb ik deze week met het woord ‘genoeg’. En dat begon zo… Afgelopen weekend was ik twee dagen wandelen met een vriendin. Start- en eindpunt (maar oké, we hebben een beetje gesmokkeld op dag 2), was Alkmaar.…

Lees verder

Hoe mijn zomer unpluggen faliekant mislukte… (en wat ik ervan leerde)

Door lachomjezelf | aug 24, 2018

Deze zomer nam ik me voor te unpluggen. Een paar weken geen social media: niks posten en niks bekijken. Gewoon lekker offline. Leek me wel zo gezond, niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezinsleden. Tot mijn ontsteltenis moet ik toegeven dat er van dat voornemen bar weinig is gelukt.  Samen met manlief en…

Lees verder
comfortzone

Kom af en toe eens uit je comfortzone. Je leert er een hoop van!

Door lachomjezelf | jun 14, 2017

Afgelopen week heb ik iets spannends gedaan. Iets dat ik nooit eerder had gedaan, en belangrijker: iets dat ‘into the open’ was. Dus als ik op m’n bek ging, was het meteen zichtbaar voor heel wat mensen. Echt iets buiten mijn comfortzone dus. Hoe dat avontuur afgelopen is, vertel ik je zo… Maar ik heb er…

Lees verder
geluk

Van een saai en sloom leven word je misschien wel het allergelukkigst

Door lachomjezelf | mei 19, 2017

Van de week las ik dat er een onderzoek was gedaan onder Nederlanders over geluk. En wat bleek? In Ede zijn de mensen het gelukkigst. Ik vond dat vrij hilarisch, want moest onwillekeurig meteen aan Hans Dorrestijns’ woorden denken (‘k Woon in Ede, boze droom, Het leven is daar saai en sloom). Over onderzoeken is…

Lees verder
lach om jezelf, 40, wijsheid komt met de jaren

Waarom je eerst 40 moet worden om te ontdekken dat het niet uitmaakt wat wat anderen van je vinden

Door lachomjezelf | nov 21, 2016

Vorige week bereikte ik de mooie leeftijd van 40 jaar. Zulke ‘ronde’ leeftijden (20, 30, 40, 50…) zijn toch een soort mijlpalen. En voor vrouwen kan het ook wel een ‘dingetje’ zijn, want hoe verder je komt in het rijtje… Een van mijn vriendinnen vroeg me dan ook wat ik ervan vond om 40 te…

Lees verder